Οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, Ευγενία Αργυροπούλου του Τμήματος Γ1 και Ελευθερία Ζορμπά του Τμήματος Γ3, μετά την διάκρισή τους στον  84ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», σε διοργάνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Να επισημάνουμε ότι οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αιγίου ήταν οι μόνες που προκρίθηκαν για την επόμενη φάση, από την Τρίτη τάξη, στον Νομό Αχαΐας.

Οι μαθήτριες θα κληθούν τώρα να διαγωνισθούν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 24 Φεβρουαρίου 2024, για να επιλεγούν, μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε εξεταστικά κέντρα σε κάθε περιφερειακή ενότητα με συνθήκες ελέγχου και επιτήρησης τύπου Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπό την εποπτεία των Παραρτημάτων της ΕΜΕ, με σκοπό την εξασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού.