Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου η Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης, διοργάνωσαν από κοινού την 5η Γιορτή Λεμονιού σε δύο ξεχωριστές ημέρες με πλούσιες δράσεις και πρωτότυπες ιδέες.

lemoni1Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, η αίθουσα γέμισε από κόσμο, ο οποίος γεύτηκε λεμονογλυκά και χειροποίητη λεμονάδα από τις νοικοκυρές του χωριού. Απόλαυσε το Χορευτικού, με τις εντυπώσεις να κλέβει όπως ήταν αναμενόμενο το παιδικό τμήμα στο οποίο συμμετείχαν μικρούλια από 4 ετών!!!

Ομιλίες και παρουσιάσεις για το λεμόνι κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ο κ. Λουκόπουλος Τριαντάφυλλος αγρότης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Τέμενης και του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας, μίλησε για την ιστορικότητα του λεμονιού και την οικονομική του απαξίωση.

Η γιατρός Μαρκή Κική, αναφέρθηκε στα διατροφική και θρεπτική αξία  του λεμονιού και η αισθητικός Ανδρικοπούλου Ρούλα, μοιράστηκε μυστικά ομορφιάς με βάση το λεμόνι. Μάλιστα είχε ετοιμάσει και βαζάκια με χειροποίητο σκραμπ λεμονιού και tips ομορφιάς, τα οποία μοιράστηκαν σε όλες τις γυναίκες κατά την είσοδό τους στην εκδήλωση.

lemoni8Η Πέμπτη και η Έκτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης, με τις δασκάλες τους Χασιώτη Μαρία και Κουβέλη Κατερίνα αντίστοιχα, έκανε παρουσιάσεις για το λεμόνι στους στίχους των τραγουδιών και το λεμόνι στην Τέχνη.

lemoni3Χοροί, υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας του δημοτικού Γεωργάκη Αλεξάνδρας, παρέσυραν στο κέφι μικρούς και μεγάλους.

lemoni4Αρκετοί βουλευτές και εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση με κοινή γνώμη όλων ότι αυτή η γιορτή αποτελεί πια θεσμό για το χωριό μας και ότι μετά από 2 χρονιά αποχής επέστρεψε δυναμικά αποδεικνύοντας ότι η Τέμενη ξέρει να τιμά το «κίτρινο χρυσό» που έχει στα χέρια της.

lemoni2Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 η σκυτάλη δόθηκε στους μικρούς μας φίλους με μία ξεχωριστή και άρτια δομημένη παιδική λεμονογιορτή με κεντρικό καλεσμένο τον αγαπητό σε όλους συγγραφέα Ηλιόπουλο Βαγγέλη και το παραμύθι του «Λίμο ο Λεμονάκης» των εκδόσεων «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη».

Ο Λίμο υποδεχόταν τον κόσμο κλέβοντας τις εντυπώσεις τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζονται και να χορεύουν μαζί του.

lemoni7Πάνω από 70 παιδιά, επί μίαμιση ώρα σχεδόν παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ιστορία του αγαπημένου τους Λίμο συμμετέχοντας διαδραστικά σε αυτήν μαζί με τους γονείς τους. Έμαθαν το τραγούδι του, υπό τη καθοδήγηση της μουσικού Νάσση Μπέσσυς, το οποίο ακούστηκε σε επίσημη πρώτη και ζωγράφισαν λεμόνια αληθινά !!!

Στο χώρο υπήρχε έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Τι επάγγελμα μπορεί να κάνει ο Λίμο», με έργα των παιδιών του Νηπιαγωγείου Τέμενης και των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης.

lemoni6Το παρόν στη παιδική γιορτή έδωσαν η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Παρασκευοπούλου Μαρία και οι δασκάλες του δημοτικού  Μεταξά Μαρία Α τάξης, Τουτάρα Ελένη Β τάξης, Κοκκωτή Χριστίνα Γ` τάξης και Κάντζαρη Μαρία Δ’ τάξης, επισημαίνοντας πόσο πολύ χάρηκαν την ενασχόλησή τους με τις δράσεις της εκδήλωσης τα παιδιά στο σχολείο.

Η κριτική επιτροπή -αποτελούμενη από τον συγγραφέα, την μουσικό και την ιδιοκτήτρια των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, κυρία Καρατζά Κατερίνα -πραγματικά δυσκολεύτηκε πολύ να αναδείξει τους 5 νικητές, καθώς τα έργα όλα ήταν εξίσου όμορφα και ξεχωριστά.

Το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη» διέθετε βιβλία του κύριου Ηλιόπουλου με την ζήτηση του κόσμου να είναι τέτοια, που ορισμένοι τίτλοι εξαντλήθηκαν.

lemoni5Όμως οι εκπλήξεις για τους μικρούς μαθητές της Τέμενης, συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα  14 Νοεμβρίου 2022. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος παρέα με τον Λίμο Λεμονάκη επισκεφτήκαμε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και μοιράσαμε το παραμύθι και επαίνους συμμετοχής σε όλα τα παιδιά.

Η συγκεκριμένη δράση έγινε με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑ και της προέδρου Τσουκαλά Μαρίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως: την κυρία Στρατή Γαρυφαλλιά για την διακόσμηση του χώρου και του μπουφέ που επιμελήθηκε-εθελοντικά- και στις δύο εκδηλώσεις και τον κύριο Γιαννόπουλο Γιώργο που ενσάρκωσε τον Λιμο!!!

Τη φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε στη πρώτη γιορτή ο κύριος Σουφλής Σάκης και στη δεύτερη ο χορηγός επικοινωνίας μας Aigialeia Tv και ο Βασίλης Μανουηλίδης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των διοργανωτών σε όλους τους χορηγούς που στήριξαν και τις δύο γιορτές.

Αναλυτικά:

 Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών

 Αύρα 3Ε

 Ανθοπωλείο Μανώλια

 Κόμης γαλακτοκομικά προϊόντα

 Κουτρόπουλος catering

 Συσκευαστήριο Μενούνος

 Συσκευαστήριο Hellenic Natural Products-Δούσκας Γιώργος

 Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος

 Ποτοποιία Κρίνος και προσωπικά την κ. Αναστασοπούλου Χρυσούλα

 Coboo café Μακρή Κρίνη

 Il barbiere Τσεκούρας Βασίλης

 Γενική Ταχυδρομική courier Διονυσοπούλου Μαρία

 Σχολή χορού Dance Academy Καραγεώργου Νατάσσας

 Café 1000 και 1 γεύσεις Σταυρίδη Δαμιανού

 Αρτοποιεία οικογένειας Καρακάση

 Αρτοποιείο Πες αλεύρι Χριστοδουλοπούλου Ρούλα

 Κύριος Σπηλιόπουλος Κίμωνας

 Κυρία Τριανταφυλλοπούλου Κωνσταντίνα

 Kύριος Κανελλόπουλος Αντρέας

 Κύριος Κακός Γιώργος

 Κυρία Πούμπα Χριστίνα

 Kυρία Κατσέλη Μαρίνα

 Kυρία Κωνσταντινοπούλου Μαρία

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 Πρώτη της Αιγιάλειας

 Aigialeiatv

 Ράδιο Αίγιο

 Filodimos.gr

 Protionline.gr

 Aigialeiapress