Ολοκληρώνουμε τις ενημερώσεις στις τοπικές κοινότητες των δ.δ. Αιγείρας – Ακράτας με στόχο την πληροφόρηση των συμπολιτών  μας για την αποτελεσματικότητα των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί στον λεγόμενο “ΧΥΤΑ Αιγείρας” και την τύχη της αίτησης του Δήμου  για έκδοση νέας άδειας  καθώς η προηγούμενη έχει λήξει εδώ και χρόνια. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις, προσκαλούσαμε και τους τοπικούς προέδρους. Συναντήσαμε την κατανόηση και την αγωνία των συμπολιτών μας για την τύχη του τόπου μας, αφού τα αναγκαία έργα που μέσα από τους αγώνες μας αναγκάστηκε η δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει, δεν κατορθώνουν τελικά να αποτρέψουν την μόλυνση της περιοχής μας.

Το υπερκορεσμένο κύτταρο συνεχίζει – ελέω εισαγγελικής εντολής – να δέχεται καθημερινά τόνους σκουπιδιών. Καθώς δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χώρος απόθεσης, τα σκουπίδια καταλήγουν σε ακατάλληλα σημεία καθιστώντας το ακόμα πιο επικίνδυνο για κατάρρευση.

[the_ad id=”46371″]

Στην συγκέντρωση της Ακράτας εκτός από την τοπική πρόεδρο, είχαμε προσκαλέσει και τον αντιδήμαρχο κ. Γιοβά. Επειδή η απόκρυψη της πραγματικότητας από μεριάς της δημοτικής αρχής ήταν αδύνατη, καθώς παρουσιάζαμε με οπτικό υλικό την σημερινή εικόνα και είχαμε καταδείξει ότι τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται, η δημοτική αρχή μέσω  του κ. Γιοβά – κατέφυγε σε ψέματα και απόσειση ευθυνών στην απέλπιδα προσπάθειά  να υπερασπιστεί την θέση τους.

Ψέμα Πρώτο : «Ο Δήμος πραγματοποιεί κατά γράμμα τις εντολές της Περιφέρειας για τα έργα». Οι κατευθύνσεις για τα έργα δεν δίνονται από την Περιφέρεια, αλλά από την υπάρχουσα νομοθεσία και την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Αν ο Δήμος πραγματοποιούσε τις εντολές τις Περιφέρειας , τότε γιατί η Περιφέρεια επανειλημμένα του επιβάλει πρόστιμα  για την κακή κατάσταση του ΧΥΤΑ ;  Γιατί κ. Γιοβά;

Ψέμα Δεύτερο : «Ο Δήμαρχος τις μόνες διώξεις-μηνύσεις που έχει είναι γιατί δεν είχε ανοιχτό το ΧΥΤΑ». Ο Δήμαρχος αλλά και ο Αντιδήμαρχος έχουν πληθώρα μηνύσεων από πολίτες της περιοχής αλλά και από την ίδια την Περιφέρεια (εκδικάζεται τον  επόμενο μήνα) για την κακή κατάσταση του ΧΥΤΑ. Δεν το γνωρίζετε κ. Γιοβά ή σκοπίμως το αποσιωπάτε ;

Ψέμα Τριτο:  «Έτσι είναι οι ΧΥΤΑ ρυπαίνουν , δεν γίνεται αλλιώς».  Ψέμα και ταυτόχρονα προκλητική τοποθέτηση, σαφές δείγμα αδιαφορίας και υποτίμησης των δημοτών της περιοχής που τον εξέλεξαν για να προστατεύσει τα συμφέροντα τους, την υγεία τους , το μέλλον των παιδιών τους. Έτσι δεν είναι κ. Γιοβά;

[the_ad id=”46274″]

Ούτε λέξη για το ότι η ανάλυση των δειγμάτων από τον υδροφόρο ορίζοντα δείχνει σοβαρή μόλυνση των υπόγειων υδάτων, ούτε λέξη ότι εκεί έχουν αποτεθεί δυόμισι φορές περισσότερα σκουπίδια από εκείνα που μπορεί να δεχθεί. Και με μια εγκληματική αδιαφορία συνεχίζουν να φέρνουν τόνους σκουπιδιών καθημερινά, αν και θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την εντολή της αποκεντρωμένης για μεταφορά 12.000 τόνων απορριμμάτων σε άλλους ΧΥΤΑ της περιφέρειας που ισχύει ακόμα.

Από την όλη στάση της δημοτικής αρχής αλλά και από την τοποθέτηση του “πρόθυμου” να την υπηρετήσει αντιδημάρχου από τη μια,  αλλά και από την γενικότερη στάση στα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας των άλλων δημοτικών συμβούλων και θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η περιφρούρηση της υγείας μας και του μέλλοντος του τόπου, είναι καθαρά δική μας υπόθεση. Στην επόμενη γενική συνέλευση που πολύ σύντομα θα συγκαλέσουμε, η πρόταση της επιτροπής θα είναι για κλείσιμο του “ΧΥΤΑ” σαν το μόνο και έσχατο μέσο περιφρούρησης της υγείας μας και του τόπου.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]

αιγ