Διαθέσιμο για τους πολίτες είναι από την Τετάρτη 6-4-2022, το νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας. Πρόκειται για την πλατφόρμα finddoctors.gov.gr που υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

kentro-ygias-akratasΌπως μας ενημερώνει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας, Σπύρος Μάρκου, μέσω της πλατφόρμας, κάθε πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και τα Περιφερικά Ιατρεία.

Το ψηφιακό περιβάλλον είναι πολύ φιλικό, και απαιτείται μόνον η χρήση κωδικών Taxisnet καθώς και η επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ. Ο πολίτης θα επιλέξει τον Νομό Αχαΐας ως περιοχή και ακολούθως την προτίμησή του για ραντεβού είτε στο Κ.Υ. Ακράτας ή σε Περιφερικό Ιατρείο. Μέσα από προσυμπληρωμένα πεδία και δυναμικές λίστες επιλογών, με ελάχιστα κριτήρια αναζήτησης και μόνο με τέσσερα «κλικ», θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με ιατρό σε ημέρα και ώρα που επιθυμεί.

Θα λαμβάνει SMS επιβεβαίωσης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

Ως ειδικότητα επιλέγει Γενικός Ιατρός ή Παιδίατρος.