Την ώρα που οι πολίτες πιέζονται να εγγραφούν υποχρεωτικά στον οικογενειακό ιατρό, το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πάσχει.

Με κοινή ανακοίνωση, ιατρικοί σύλλογοι Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου καταγγέλλουν την διαδικασία υποχρεωτικής εγγραφής σε οικογενειακό ιατρό.

Το προτεινόμενο από το Υπουργείο Υγείας σύστημα, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών. Στην Αιγιάλεια, τα πράγματα είναι ανησυχητικά: δεν υπάρχει ενδιαφέρον για να καλυφθούν οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στα  ΤΟΜΥ, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θα συμβάλλονταν με τον ΕΟΠΥΥ είναι ανύπαρκτοι.

[the_ad id=”46274″]

Αποτέλεσμα, για να φανεί κάπως «καλή» η εικόνα, το Υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε «οικογενειακούς ιατρούς» τους παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους των κέντρων υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου δεν είναι αντίθετος σε μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας, και στον σημαντικό ρόλο που θα πρέπει να έχει ο οικογενειακός ιατρός, αλλά αυτό να γίνει με πρόγραμμα και κατόπιν συζήτησης, για να υλοποιηθεί ορθά ο θεσμός αυτός.

Ο Ι.Σ. Αιγίου καλεί τους ασθενείς και τους ιατρούς σε ψυχραιμία, και να περιμένουν νεότερες εξελίξεις.

Για τον Ι.Σ. Αιγίου,
Η πρόεδρος                                                     Ο γραμματέας
Υφαντή Αικατερίνη                                            Κουσουρής Δημήτριος

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]