Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας “Φίλιππος Οικονόμου”, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα ομιλιών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας “Νέοι Ορίζοντες”.

pita-vizantini1Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ιερωνύμου και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος.

Στη σύντομη ομιλία του, ο π. Χρυσόστομος τόνισε την σημασία της ψαλτικής τέχνης και των ιεροψαλτών για την ορθόδοξη λατρεία και ευχήθηκε τα καλύτερα για τη νέα χρονιά στο Δ.Σ. του συλλόγου και στα μέλη του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Καραμάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση της χορωδίας του Συλλόγου κατά την περασμένη χρονιά, καθώς και στον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά στην ανατολή της οποίας βρισκόμαστε.

pita-vizantini2Ακολούθησε ένα σύντομο πρόγραμμα από την χορωδία και την ορχήστρα του συλλόγου, με παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας μας υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Βασίλειου Μπίκου, το οποίο ενθουσίασε τα μέλη και του φίλους του Συλλόγου που είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Μονωδιακά μέρη τραγούδησαν οι Αλέξιος Καλαπόδης και Δημήτριος Κωνσταντινόπουλος ενώ με τις ξεχωριστές μελωδικές φωνές τους συγκίνησαν το κοινό ο Νικόλαος Καρβέλας με ένα καθιστικό τραγούδι και η Αργυρή Χριστοδουλοπούλου με ένα ριζίτικο.

pita-vizantini3Την όμορφη εκδήλωσε έκλεισε η κλήρωση με την οποία μοιράστηκαν δύο βιβλία αφιερωμένα στα μοναστήρια της περιοχής, από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Τυχεροί της κλήρωσης, δύο μικρά παιδιά: ο Χριστόφορος Δρίτσας, εγγονός του ιδρυτή του συλλόγου Φίλιππου Οικονόμου και η Ελένη Σανδραβέλη, κόρη του χορωδού και μέλους του συλλόγου Δημήτριου Σανδραβέλη.