Έχει φτάσει λοιπόν η ώρα της συγκατοίκησης με τη σχέση σου και ήδη έχετε αρχίσει να κάνετε τα πρώτα σχέδια μαζί. Η αναζήτηση διαμερίσματος σας απασχολεί καθημερινά καθώς ψάχνετε κάτι που να σας ταιριάζει και τα ραντεβού με μεσίτες είναι το ένα πίσω από το άλλο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σου προκαλεί άγχος αυτή η διαδικασία, αντιθέτως θα πρέπει να την ευχαριστηθείς αφού ξεκινάει κάτι πολύ όμορφο και πρωτόγνωρο για εσένα και τη σχέση σου! Μη βιαστείς να αγοράσεις έπιπλα αφού δεν ξέρεις ακόμα το χώρο και τη διαρρύθμιση του σπιτιού. Για αυτό ακριβώς, κάνε λίγο υπομονή ή στην αρχή μπορείς να βολευτείς με τα έπιπλα που έχεις τώρα και μόλις εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι, να μελετήσεις με την ησυχία σου το σπίτι και να επιλέξεις τα κατάλληλα!

Εκτός όμως από τα έπιπλα και τα διαδικαστικά, θα πρέπει να συζητήσετε ώστε να είσαι οργανωμένοι στην καθημερινότητα σας αφού οι ώρες που δουλεύετε είναι πολλές και ο προσωπικός χρόνος λιγοστός. Διαμορφώστε λοιπόν από κοινού ένα πρόγραμμα με κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι, το οποίο να σας εξυπηρετεί.

Ψώνια – Σούπερ μάρκετ

Για να μην ξεμένετε από προμηθείες ή από τα καθημερινά Snacks όπως τοστ, μπάρες δημητριακών κ.ά, πρότεινε στη σχέση σου να δημιουργήσετε μία shared list στα κινητά σας, στην οποία θα γράφετε τα ψώνια που χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις σε αυτή τη λίστα το κρεοπωλείο ή το μανάβικο ώστε να είναι ξεκάθαρο τι χρειάζεστε από το κάθε μαγαζί και ποιος μπορεί από τους δυο σας μπορεί να το αναλάβει. Με αυτόν τον τρόπο, να είστε σίγουροι πως ποτέ δεν θα ξεμείνετε.

Λογαριασμοί

Σίγουρα όταν πρόκειται για συγκατοίκηση, το ύψος των λογαριασμών αυξάνεται συγκριτικά με όταν μένεις μόνος σου. Για να είστε λοιπόν εκπρόθεσμοι στην πληρωμή των λογαριασμών ή στην καταβολή του ενοικίου, μπορείς να αρχίσεις να σημειώνεις τα deadlines καθώς και τα υπόλοιπα κοινά έξοδα. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να κρεμάσεις στον τοίχο ένα ημερολόγιο ή σημειωματάρια για να μην χάσεις τη μπάλα. Στο Flexbook θα βρεις κάθε μορφής ημερολόγια 2023 και σημειωμάταρια, τα οποία μπορείς να κάνεις και προσωποποιημένα με τα ονόματά σας.

Δουλειές Σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού συχνά αποτελόυν λόγο τσακωμού αλλά αν είστε ξεκάθαροι από την αρχή, σίγουρα δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Μπορείτε να συζητήσετε ποιες δουλειές αρέσουν στον καθένα και ποιες δεν θα προτιμούσατε να κάνετε, ώστε να τις μοιράσετε. Μην ξεχνάς πως μία φορά το μήνα, μπορείς να προτείνεις να καθαρίζετε μαζί το σπίτι!

Σε καμία περίπτωση, μην ξεχνάς πως είναι πέρα από τις δουλειές του σπιτιού και τις υποχρεώσεις είναι πολύ σημαντικό να περνάτε χρόνο μάζι. Για αυτό λοιπόν εκτός από τα παραπάνω, βάλε στο πρόγραμμα να αφιερώνετε χρόνο στη σχέση σας βλέποντας ταινίες ή μαγειρευόντας στο δικό σας επιτέλους σπίτι.