Για πολλούς ηλικιωμένους και οικογένειες, η απόφαση να μετακομίσουν σε οίκο ευγηρίας είναι δύσκολη. Μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν δεν ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε. Γι’ αυτό συντάξαμε έναν κατάλογο με τα επτά κορυφαία οφέλη των γηροκομείων για τους ηλικιωμένους.

Μπορεί να εκπλαγείτε από ορισμένα από τα προνόμια που συνοδεύουν την εμπειρία ενός γηροκομείου. Ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι ένα γηροκομείο δεν είναι κάτι κακό- είναι στην πραγματικότητα ωφέλιμο για πολλούς λόγους.

Ακολουθεί ένας κατάλογος με τα επτά σημαντικότερα οφέλη των οίκων ευγηρίας για τους ηλικιωμένους:

  1. Το γηροκομείο παρέχει 24ωρη εξειδικευμένη νοσηλευτική φροντίδα.
  1. Το προσωπικό του γηροκομείου μπορεί να βοηθήσει στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, όπως το μπάνιο και το ντύσιμο.
  1. Οι κάτοικοι του γηροκομείου έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αποκατάστασης, όπως φυσικοθεραπεία και λογοθεραπεία.
  1. Οι ένοικοι του γηροκομείου λαμβάνουν θρεπτικά γεύματα και σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η τραπεζαρία είναι διαμορφωμένη σαν εστιατόριο, ώστε οι ένοικοι να αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους.
  1. Οι ένοικοι του γηροκομείου έχουν πρόσβαση σε κοινωνικούς λειτουργούς και κοινωνικές υπηρεσίες για να τους βοηθήσουν σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο ίδρυμα.
  1. Οι ένοικοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για πράγματα όπως η καθαριότητα, το μαγείρεμα ή το καθάρισμα, επειδή αυτές οι εργασίες έχουν ήδη αναληφθεί από τα μέλη του προσωπικού που εργάζονται στην εγκατάσταση.
  1. Οι ένοικοι των γηροκομείων απολαμβάνουν να βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τους ίδιους, επειδή αυτό τους βοηθά να αισθάνονται λιγότερο μόνοι στην αντιμετώπιση

Οι οίκοι ευγηρίας είναι μια εξαιρετική επιλογή για ηλικιωμένους που χρειάζονται ιατρική φροντίδα, αλλά δεν θέλουν να ζήσουν σε νοσοκομείο. Κάθε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων είναι διαφορετική, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη για το μέλος της οικογένειάς σας. Ωστόσο, υπάρχουν κοινά οφέλη που προαναφέραμε και σχετίζονται με αυτές τις εγκαταστάσεις.

Τέλος, έχουν σχεδιαστεί για άτομα που χρειάζονται το υψηλότερο επίπεδο ιατρικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε γιατρούς και νοσηλευτές όλο το εικοσιτετράωρο. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι των οίκων ευγηρίας τείνουν να ζουν περισσότερο από τους συνομηλίκους τους που ζουν σε κοινότητες υποστηριζόμενης διαβίωσης ή που λαμβάνουν φροντίδα στο σπίτι.