Η Ιόνιος βιβλιοθήκη  προσκαλεί όλους τους Αιγιαλείς, στην παρουσίαση του βιβλίου « Εταιρεία Φιλομαθών Εραστών», του  Αιγιώτη συγγραφέα Σπύρου Γκρίντζου την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, 7μ.μ στην αίθουσα Διαλέξεων-Συναυλιών της Βιβλιοθήκης (Ανδρονοπούλου 12 στο Αίγιο, πίσω από τη Φανερωμένη).

Για το συγγραφέα Σπύρο Γκρίντζο   θα μιλήσει ο φιλόλογος και συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου, ενώ για  το συγγραφικό του έργο θα μιλήσει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου, φιλόλογος. Την παρουσίαση του  τελευταίου του βιβλίου  « Εταιρεία Φιλομαθών Εραστών» θα κάνει η δημοσιογράφος  Μαίρη Ζαχαράκη ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν μέλη της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου. Η  λογοτεχνική βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά  από τον Πάνο Πιερράτο, υπεύθυνο της Ορχήστρας «Μουσική Οδύσσεια».

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Σπύρος Γκρίντζος γεννήθηκε στην Κερπινή Καλαβρύτων.  Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Επέστρεψε στα Καλάβρυτα και τη δεκαετία του ΄60 η οικογένειά του μεταφέρεται στο Αίγιο, όπου και τελειώνει το Λύκειο.
Σπούδασε αγγλική φιλολογία. Κάτω από την επιτήρηση εμπνευσμένων καθηγητών απέκτησε και τη θεωρητική του γνώση για τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα για το μυθιστόρημα.  Στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα, τον “Γκόρκα”. Το 1996 έγραψε στην Κέρκυρα  το “Παραλάβατε διορισμόν…”, το οποίο έγινε κινηματογραφική ταινία    και μεταφέρθηκε  και στην κρατική τηλεόραση.

Άλλα έργα του είναι το  μυθιστόρημα «Ο ερωδιός λύνει τη σιωπή του»,  καθώς και το μυθιστόρημα  “Θαλπωρή των κατόπτρων”,  το οποίο έγραψε στο πατρικό του σπίτι όταν μια περίοδο βρέθηκε πάλι στο Αίγιο  Εκεί επίσης έγραψε το “Ο φίλος μας ο Άυλος”, το θεατρικό “Το μεγάλο Στοίχημα” και ετοίμασε ένα προσχέδιο σεναρίου για την τηλεοπτική μεταφορά του βίου του Διονυσίου Σολωμού.   Το τελευταίο του έργο « Εταιρεία Φιλομαθών Εραστών» εκδόθηκε το 2011 από τις εκδόσεις Γρηγόρη