ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ! H πρόσφατη νέα, μεγάλη περικοπή (29%) στη χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών από το Κράτος, ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες περικοπές (60% στην 3ετία 2009 – 2012). Αποτελεί «χαριστική βολή» του Μνημονίου, του «Καλλικράτη» και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στα δικαιώματα των δημοτών και όλων των εργαζομένων. Καταργεί κάθε υπόλειμμα «κράτους πρόνοιας» και «κοινωνικής πολιτικής» μέσω των Δήμων και των Περιφερειών.
Ο Μνημονιακός – Καλλικρατικός «προκρούστης» στους πόρους των ΟΤΑ (Δήμων και Περιφερειών) οδηγεί σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών, σε γενική εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής της «ανταποδοτικότητας», με νέα χαράτσια στους δημότες και στους εργαζόμενους για ακριβότερες και ποιοτικά χειρότερες κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, υγεία, παιδεία, πρόνοια, καθαριότητα, περιβάλλον κ.ά.). Αποτελεί νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Ο εργαζόμενος δημότης – πολίτης έχει πληρώσει πολλά και πολλές φορές με τον ιδρώτα του : με την υπεραξία του στον εργοδότη του (ιδιώτη ή κράτος), με τη βαριά – άδικη άμεση φορολογία (μ.ό. 25%), με τη βαριά – άδικη έμμεση φορολογία (Φ.Π.Α. 23%), με το συχνό σφαγιασμό μισθών – συντάξεων – κοινωνικών επιδομάτων με τα Μνημόνια! Δεν πρέπει, δεν μπορεί, δεν έχει και δεν θα ξαναπληρώσει για την αναπαραγωγή της εργατικής του δύναμης, με νέα χαράτσια (ανταποδοτικότητα) στους ΟΤΑ – φορομπήχτες, «μακρύ χέρι» του κράτους και της αντιλαϊκής πολιτικής!
Η Αντικαπιταλιστική – Ανατρεπτική Αριστερά αγωνίζεται, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στην περικοπή των πόρων στους ΟΤΑ, στην άγρια Κεντρική και Δημοτική φορομπηξία, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των Δήμων, των Περιφερειών και στην «ανταποδοτικότητα» όλων των υπηρεσιών τους. Παλεύει για την κατάργηση όλων των χαρατσιών, για δωρεάν και ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Για την κατοχύρωση και διεύρυνση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους Δήμους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστικό μέτωπο, ενάντια στο Κράτος, στις Περιφέρειες και στους Δήμους του, για την ανατροπή του Μνημονίου, του «Καλλικράτη» και της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

ΠΑΤΡΑ 10-9-2012
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ