30.1 C
Aigio
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΑΜ:ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

ΕΑΜ:ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

Η τρόικα με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο της που σφετερίζεται το αξίωμα του πρωθυπουργού, εξάγγειλε στις 11 Απρίλη με «διάγγελμα» την διεξαγωγή εκλογών για τις 6 Μάη.

Ταυτόχρονα παρουσίασε τον εαυτό του η κάποιο πολιτικό κλώνο του από τα εργαστήρια της τρόικα ως διαχρονικό διαχειριστή της εξουσίας χωρίς δεσμεύσεις μάλιστα από το συνταγματικό χάρτη της χώρας.

Με το «διάγγελμα» Παπαδήμου η τρόικα για λογαριασμό και του εγχώριου μαύρου κοινωνικοπολιτικού μετώπου, ανακοίνωσε στην εργατική τάξη και το λαό, το επίδικο των εκλογών και την μοναδική απάντηση που επιτρέπει η ίδια να δώσει ο λαός !!!

«Κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο μαύρο πολιτικό μέτωπο των μνημονίων και νομιμοποίηση της οικονομικοπολιτικής κατοχής που ολοκλήρωσε σε καθεστώς η κυβέρνηση Παπαδήμου για τις επόμενες δεκαετίες!»

Η ολιγαρχία της χρηματιστηριακής οικονομίας με τα παμφάγα παρασιτικά μεσοστρώματα κάθε μορφής που δημιούργησε και ιδιωτικοποίησαν για λογαριασμό τους το κράτος,(…καθεστώς Τσοχατζόπουλου) συγκροτούν σήμερα την κοινωνική βάση του καθεστώτος της οικονομικοπολιτικής κατοχής προς την οποία εξελίχθηκε συνειδητά και μεθοδευμένα το εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα του δικομματισμού!

Στα υποπροϊόντα αυτού του συστήματος με την απειλή μάλιστα κοινοβουλευτικής έκφρασης, αναδείχνεται ο υπόκοσμος του ναζιστικού, δολοφονικού φασισμού με συγκεκριμένο ρόλο στις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις που θα ξεπηδήσουν από τη βαθιά κρίση η οποία ολοένα και περισσότερο αποδεικνύεται μη διαχειρίσιμη.

 

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Το ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και μετά το γιγάντιο κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των μισθών και συντάξεων και την εξάρθρωση κάθε εργασιακού δικαιώματος από τον homo-mnimonious, ομολογείται ήδη από τους πιο αρμόδιους της ΤΡΟΙΚΑ. Γι αυτό και ετοιμάζεται για το 2015 νέο μνημόνιο και πρόγραμμα ”στήριξης” που θα επιτείνει την οικονομικοπολιτική κατοχή για αρκετές ακόμα δεκαετίες.

Η οικονομικοπολιτική κατοχή και το εξουσιαστικό σύστημα με πολιτικό λαγό την χρυσή αυγή, θα απλώσει τα δίχτυα του κοινωνικοπολιτικού εκφασισμού και του ολοκληρωτισμού διαμορφώνοντας μια νέα εμφύλια και μετεμφυλιακή περίοδο.

 

ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΗ

 

Είναι το εκβιαστικό εκλογικό-πολιτικό δίλλημα του δικομματισμού και των παραφυάδων του.

Καταρχήν προκαλεί απέραντη αηδία η περιφρονητική απέχθεια των εκπροσώπων της οικονομικοπολιτικής κατοχής απέναντι στην ιστορία 200 χρόνων του λαού που ενσωματώνεται στο εθνικό του νόμισμα. Είναι φυσικά το μέτρο του αγοραίου πατριωτισμού τους. Όμως δεν πρόκειται μόνο για αυτό.

 

α) Η ολιγαρχία, ο παρασιτισμός και το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού δεκάρα δεν δίνουν για το νόμισμα, αρκεί αυτό να επιβάλλει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική τους κυριαρχία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καθοριστικές φάσεις της κρίσης, το μαύρο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο διαπραγματεύτηκε ακόμη και την άμεση αντικατάσταση του ”ΕΥΡΩ” με το δολάριο με ανάλογη ενσωμάτωση στο Αμερικανικό ιμπεριαλισμό! Το πιστόλι του Παπανδρέου πάνω στο τραπέζι όταν μεθόδευε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ σε αυτή την προοπτική εδραζόταν. Το ίδιο και η αντιμνημονιακή ρητορεία Σαμαρά, μέχρις ότου η εξισορρόπηση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τον προσγειώσει ανώμαλα στο πολιτικό ελικοδρόμιο  Παπαδήμου. Τα σχέδια μιας τέτοιας υπαγωγής υπάρχουν αναλυτικά επεξεργασμένα στο Αμερικάνικο υπουργείο εξωτερικών!!!

 

β) Η εσωτερική υποτίμηση με το καθεστώς «ΕΥΡΩ» είναι ήδη πολλαπλάσια της όποιας υποτίμησης θα είχαμε με ένα εθνικό νόμισμα γιατί και η καταναλωτική υπερδιόγκωση του ελληνικού ΑΕΠ δεν θα ήταν δυνατή (…κοινωνία Τσοχατζόπουλου, Ζαχόπουλου, Εφραίμ).

Αυτό όμως που κάνει αυτόματα το «ΕΥΡΩ» για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και του παρασιτισμού, είναι ότι φορτώνει μέχρι τώρα αλλά και στο μέλλον την εσωτερική υποτίμηση στις πλάτες της εργατικής τάξης και την κοινωνία της εργασίας, πράγμα που θα ήταν πολλαπλάσια δύσκολο αν η χώρα δε στερούνταν διαμέσω του ΕΥΡΩ την άσκηση της νομισματικής πολιτικής.

 

γ)Ευρώ, ευρωζώνη και Ε.Ε., είναι τα ίδια επίδικα των ανταγωνισμών για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ηγεμονία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Από την άποψη αυτή ο νεοελληνικός κοινωνικός σχηματισμός και όσο αυτός ανταποκρίνεται στην κλασική έννοια του έθνους κράτους ως κοινωνική, οικονομική και γεωπολιτική ενότητα, βρίσκεται εξ αντικειμένου σε πολλαπλή σύγκρουση με όλα τα παραπάνω.

Δυστυχώς οι όροι αυτής της σύγκρουσης δεν καθορίζονται από τη χώρα και δεν διαμορφώνονται στο εσωτερικό της χώρας, αλλά από την διεθνική τρόικα με την εξουσιοδότηση του εξουσιαστικού πολιτικού συστήματος που σε αυτήν βασίζει την πολιτική του επικράτηση και κυριαρχία.

 

δ)Η σύγκρουση λοιπόν με το χρέος, το ευρώ, την ευρωζώνη και την Ε.Ε. δεν είναι κάτι που θα’ ρθει επειδή το επιδιώκουν οι νοσταλγοί της δραχμής!!!

Η σύγκρουση είναι παρούσα και σε εξέλιξη. Έχει επιβληθεί με τους όρους του χρηματιστηριακού κεφαλαίου στην εργατική τάξη, το λαό και την χώρα για να επανακαθοριστεί η θέση της στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.

Η διαμόρφωση των εσωτερικών κοινωνικών και πολιτικών όρων για μια νικηφόρα έκβαση σε αυτή τη σύγκρουση είναι το ζητούμενο. Τα φετίχ και οι πομφόλυγες δεν έχουν θέση σε μια τέτοια προσπάθεια.

Η εργατική τάξη, ο λαός και η χώρα πρέπει να απαλλαγούν από τη θηλιά στην οποία έχει μεταλλαχτεί το χρέος, από την απαγόρευση άσκησης νομισματικής πολιτικής που υπαγορεύει το ευρώ, από την απαγόρευση άσκησης διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων που την έχουν εγκλωβίσει τα μνημόνια.

Σε όλα αυτά υπάρχει απάντηση χωρίς την εξαθλίωση του λαού, τη διεθνή απομόνωση και τη διάλυση της χώρας

 

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ

 

Το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο στη μακρά σε χρόνο πολιτική του παρουσία ανέλυσε και περιέγραψε διεξοδικά τη σημερινή κατάσταση με ιδεολογικές αναφορές θεωρητική θεμελίωση και πολιτική επάρκεια. Αγωνίστηκε και παρουσίασε την ανάγκη και το περιεχόμενο μιας προοδευτικής, δημοκρατικής διεξόδου για την ανάσχεση της πορείας προς την κρίση, την αντιμετώπιση της και στη συνέχεια το άνοιγμα του δρόμου για ριζικούς κοινωνικούς μετασχηματισμούς.

Απέναντι του δεν βρήκε μόνο τις δυνάμεις του συστήματος, αλλά και πολλές από τις δυνάμεις που είχαν ή ισχυρίζονται πως έχουν την ιστορική ευθύνη αυτών των μετασχηματισμών.

Σήμερα παρά το ότι όλες αυτές οι δυνάμεις πιέζονται από την εργατική τάξη και το λαό, το λιγότερο δεν έχουν βρει το βηματισμό για να υπερασπίσουν τις βασικές αξίες της εργασίας και τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες του λαού. Να αξιοποιήσουν τη λαϊκή δυναμική που αρνείται σταθερά ακόμη και την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση στο καθεστώς της οικονομικοπολιτικής κατοχής παρά τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο.

 

ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

 

Το Ε.Α.Μ. καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουν σε αυτές τις εκλογές έγκυρη και όσο γίνεται αποτελεσματική ψήφο ενάντια στο εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα, την οικονομικοπολιτική κατοχή και τον φασισμό σε κάθε εκδοχή τους.

 

Δίνει θετική ψήφο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο όπως εκφράζεται στην θέση του για ένα ΝΕΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων βασισμένο σε μια συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων και συμφερόντων με πυρήνα και ηγεμονία  την κοινωνία της εργασίας.

 

Θεωρούμε πως αυτή η ψήφος ανταποκρίνεται όχι μόνο στην προοπτική οικοδόμησης μιας ολοκληρωμένης πρότασης διεξόδου, αλλά και στην άμεσα αναγκαία ενότητα του προοδευτικού, δημοκρατικού χώρου για την αντιμετώπιση της επίθεσης των δυνάμεων της οικονομικοπολιτικής κατοχής που κλιμακώνεται ραγδαία !

 

ΕΑΜ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

22.4.12

eamgr.wordpress.com

Δείτε Ακόμα...

Most Popular