25.8 C
Aigio
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑντίο στη Μαρίκα Μητσοτάκη

Αντίο στη Μαρίκα Μητσοτάκη

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης έγινε η εξόδιος ακολουθία της Μαρίκας Μητσοτάκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν πολλά στελέχη της ΝΔ όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Στέφανος Μάνος, ο Ανδρέας Αδριανόπουλος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Μανώλης Γλέζος και οι υποψήφιοι βουλευτές με τη Δημοκρατική Συμμαχία. Επίσης, άνθρωποι εκτός πολιτικής, όπως ο εκδότης του Βήματος Σταύρος Ψυχάρης, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και πλήθος απλού κόσμου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απέστειλε στεφάνι.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο γιος της Μαρίκας και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Μάμη μου,
Αν είχες ακούσει τους γιατρούς που σε χειρούργησαν, μικρό κορίτσι μετά τον πόλεμο στην Αμερική, δεν θα ήμασταν εδώ. Ούτε η Ντόρα, ούτε η Αλεξάνδρα, ούτε η Κατερίνα, ούτε εγώ. Και κατά προέκταση ούτε τα 13 σου εγγόνια, και τα 6 δισέγγονα που τόσο απλόχερα η ζωή σου χάρισε. Σου είπαν να μην κάνεις παιδιά και εσύ έκανες τέσσερα. Σου είπαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσεις και εσύ χόρεψες. Μετά σου είπαν ότι, εσύ μία μεγαλοαστή Αθηναία δεν θα άντεχες τις κακουχίες μιας ζωής δίπλα σε έναν νέο βουλευτή επαρχίας. Και εσύ έγινες πιο κρητικιά από τους κρητικούς. Έζησες τη ζωή με τους δικούς σου όρους. Κράτησες μια οικογένεια δεμένη. Έγινες γνωστή σε όλους ως η κυρία Μαρίκα. Βοήθησες κόσμο και κοσμάκι, πολλοί από τους οποίους δεν έμαθαν ποτέ ποιος ήταν ο κρυφός τους ευεργέτης. Η κουζίνα σου προσέφερε απλόχερα σε όλους ένα πιάτο φαγητό, από τον Αριστοτέλη Ωνάση μέχρι τον απλό οδηγό. Αντιμετώπιζες όλους τους ανθρώπους με τη ίδια καλοσύνη και αξιοπρέπεια».

Η σορός της Μαρίκας Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στα Χανιά, προκειμένου την Τετάρτη στις 14:00 να ψαλλεί τρισάγιο.

Η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, την Κυριακή, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να τον συλλυπηθεί.

skai.gr

Δείτε Ακόμα...

Most Popular