Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το υπηρεσιακό δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ώστε το βράδυ της Κυριακής να διασφαλιστεί κατά πρώτον η έγκυρη και ακολούθως η έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Αυτό επεσήμανε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος απηύθυνε, επίσης, έκκληση στο σύνολο των φορέων που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία να μεριμνήσουν ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή παράλειψη ή αστοχία ενώ, ακόμα, έκκληση απηύθυνε και στους εκλογικούς αντιπροσώπους για την έγκυρη και έγκαιρη αποστολή των ανά εκλογικό τμήμα αποτελεσμάτων στα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας.

«Έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή και συστηματική δουλειά στο επίπεδο της προετοιμασίας και είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Συνεχώς δε δοκιμάζουμε τα ηλεκτρονικά μας συστήματα ώστε και εκεί να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα», είπε ο κ. Αλεξόπουλος, ευχαριστώντας παράλληλα τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για την έως τώρα μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Στην Αχαΐα θα υπάρξουν 605 εκλογικά τμήματα, με συνολικά 277.984 εκλογείς εκ των οποίων οι 1839 ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στις αίθουσες του 4ου ΤΕΕ, Αυστραλίας και Κανελλοπούλου, στην Πάτρα.

Στην εκλογική διαδικασία θα πάρουν μέρος, στην Αχαΐα, συνολικά 24 κόμματα οι δε σταυροί προτίμησης είναι έως τρείς. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι γεννηθέντες έως το 1994, η δε ταυτότητα τους θα αποδεικνύεται είτε με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (ακόμα και «κομμένη» ταυτότητα), είτε με διαβατήριο.


Για το που ψηφίζει ο κάθε εκλογέας υπάρχει ειδικός τόπος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να πληροφορηθεί το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος καθώς και την διεύθυνση του εκλογικού τμήματος. Με μέριμνα δε των Δήμων θα αναρτηθούν και σχετικές ενημερωτικές ανακοινώσεις έξω από κάθε εκλογικό τμήμα.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνεται και από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας, αμέσως μετά την καταχώρηση των τηλεγραφημάτων των εκλογικών αντιπροσώπων.

«Ζητώ και πάλι απ’ όλους την καλύτερη δυνατόν συνεργασία ώστε να ανταποκριθούμε στην ευθύνη της έγκαιρης και έγκυρης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων», επανέλαβε, κλείνοντας, ο κ. Αλεξόπουλος.